preskoči na sadržaj
Posjet marini Frapi

U ponedjeljak, 20 svibnja  2013. učenici  od prvog do četvrtog razreda PŠ Vinišće  u pratnji svojih učiteljica Dinke Belas  i Zrinke Ivančić posjetili su marinu Frapu  u Rogoznici kako bi se ostvarili planirani programski  sadržaji  školskog kurikuluma  u vidu terenske nastave.

Učenici su na ovakav način usvajali  znanja vezana uz nastavne sadržaje užeg zavičaja gospodarstvene regije učenjem na brži i lakši način.

Cilj nastave je bio otkrivanje  i proširivanje spoznaja vezanih uz jednu od najbitnijih gospodarstvenih grana primorskog zavičaja – turizma, a s osobitim naglaskom na nautički turizam kao jednim od bitnih i unosnijih oblika turizma posebice za kraj u kojem učenici žive.

Također je bilo bitno uočavati vezu djelatnosti ljudi s izgledom zavičaja i prirodnim uvjetima te nadopunjavati i razvijati pozitivne osjećaje vezane uz zavičaj u kojem žive.

Prema mišljenju stručnjaka i iskusnih nautičara marina Frapa jedna je od 5 najljepših marina u Republici Hrvatskoj. Dobitnica je Plave zastave za plaže i marine i to već osam godina zaredom.

Na samom ulazu u marinu učenike je dočekala osoba iz menadžmenta, gđica Mia, koja je osigurala da  cijeli boravak u marini prođe ugodno i nadasve zanimljivo.

Samo za učenike, ovom prigodom, izvedena je simulacija dizanja i spuštanja jedrilice u more.

Kapetan  marine gosp. Zoran Novaković  odvojio je nekoliko minuta za učenike te je  odgovarao na znatiželjne  upite   o gumenjacima, gliserima, jedrilicama, motornim brodovima, brodskim propelama i motorima, održavanju te servisu brodova.

Obilazak kontrolnog tornja  u kojem se nalazi ured kapetana marine s kojeg  kontrolira gatove, uplove i isplove brodova. Učenici su uživali u panoramskoj  slici Frape.

Najveća atrakcija za učenike: obilazak podvodnog bara  Zmajeva špilja koji se otvara prema potrebama, bilo za bankete, evente, proslave...

Šetnja najdužim gatom  te razgled brodova u marini. Poseban osvrt na zanimanja u marini, a vezana uz izgled zavičaja.

Jedan od mornara objašnjava učenicima  na koji se način čiste i održavaju brodovi te im govori o svom zanimanju u marini.

U marini se nalaze dvije mornarske kućice koje služe za nadzor i kontrolu brodova  s morske strane.

Gostoprimstvo na djelu: velikodušni domaćini osigurali su učenicima ukusnu zakusku.

Rogozničko jezero koje još  nazivaju Zmajevo oko jest morsko jezero smješteno na poluotoku Gradini. Učenicima je skrenuta pozornost na bogatstvo flore i faune ,a njima je posebno  bila zanimljiva legenda o postanku jezera i zmaju Murinu.

Nakon svega viđenog i doživljenog, učenici su pošli kućama prepuni lijepih utisaka jednoglasno ocjenivši  terensku nastavu ocjenom  pet.

Najljepša hvala gosp. Juri Muli, gđici Miji te svim zaposlenicima Frape koji su svojom gostoljubivošću i susretljivošću  učinili ovaj dan nezaboravnim.

 
Popis DOM-ovi 2020./2021.
OŠ Ivan Duknović Marina
1. 2.
3. 4.
5.a 5.b
6.a 6.b
7.a 7.b
8.a 8.b
OŠ Ivan Duknović-PŠ Blizna
1. i 4.  2. i 3.
5. 6.
7. 8.
OŠ Ivan Duknović-PŠ Vrsine
1. i 4. 2. i 3. 
OŠ Ivan Duknović-PŠ Vinišće
1 2. i 4.
3.  
OŠ Ivan Duknović-PŠ Sevid
1./ 2./3.
OŠ Ivan Duknović-PŠ Gustirna
3. i 4.

Virtualna knjižnica

                                                


Virtualne učionice

 


Office 365 škole

                                                                           


Upisi u 1. razred OŠ

  


Kontakt

E-mail: ured@os-iduknovic-marina.skole.hr

OIB: 78856986826 

             Kurikulum                          2019./2020.

           


GPiP 2019./2020.

 

 

 


KUĆNI RED ŠKOLE

   

   PRILIKOM DOLASKA U 

             ŠKOLU 


Baština

„SAČUVAJMO BAŠTINU ZA BUDUĆE NARAŠTAJE“ je projekt naše škole u školskoj godini 2011./2012. U njemu sudjeluju svi učenici škole i svi mještani općine Marina koji nam žele pomoći. U sklopu projekta skupljat ćemo stare predmete.

Više


Mobili

Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju