preskoči na sadržaj
Vijesti

Tjedan botaničkih vrtova u školskom vrtu PŠ Vrsine

U  Vrsinama cvate najljepši školski vrt područnih škola u RH, školski vrt male područne škole Vrsine. Južni dio vrta zasađen je ukrasnim i ljekovitim biljem, u istočnom dijelu nalazi se mali maslinik u kojem je podignuta kamena kućica u spomen na sve težake vrsinskog kraja. U mjesecu svibnju priključili smo se obilježavanju Tjedna botaničkih vrtova.


 

Vikend prije proveli smo u Biogradu na Moru na sajmu Agro Arca, tako da smo doslovno u ponedjeljak ujutro 12. svibnja „uletjeli“ u tjedan. Vremenska nam prognoza nije bila baš naklonjena , pogledi su nam bili uprti u nebo hoće-neće kiša. Prvi dan uspješno odrađen, članice udruga Viola odorata i održale nezaboravnu radionicu „Cvit na glavi, u srcu i na pjatu“, nakon radionice usljedila je modna revija u školskom vrtu.

Utorak, dan drugi, radionice „Herbariziranje biljaka“ i  „Oslikavanje staklenki“, taj dan smo imali i engleski jezik u školskom vrtu, „susreli“ smo se s leptirima, pčelama, zmijama, paucima... zaigrali „Škatule- batule“ .

Osvanu je i treći dan, tmurni oblaci su se nadvili nad Vrsinama, kiša je padala, vjetar je savijao grane našeg eukaliptusa... u posjet nam dolazi stotinjak djece, a mi imao samo dvije učionice, vrt možemo gledati smao kroz prozor učionice. Za zanimljivo predavanje „ Uloga pčele u oprašivanju biljaka“, nije nam smetala gužva, sjedili smo posvuda, na kraju je David obukao pčelarsko odjelo, a mi se zasladili medom.

U drugoj učionici izrađivali smo kućice za ptičice od tetrapak ambalaže.

Uskoro je prestala padati i kiša, vrt se napunio djecom , šetali su, razgledavali, slušali priče. Stigao je i petak, opet problemi s vremenom, bura je nosila sve pred sobom , temperatura se spustila za nekoliko stupnjeva...školica opet puna djece.

Predvanje „Kušanje maslinovog ulja“ i likovna radionica.

Tjedan smo završili glazbeno- poetskom večeri „Večer pejzažne poezije“, poeziju su govorili , učitelji, roditelji, gosti, a u glazbenom djelu su nas zabavljali članovi mandolinskog orkestra KUU A. M. Pauk i PKU Srebrena Marina.

Jedan zaista divan tjedan, našim vrtom prošetalo je preko 300- injak djece, 20 učitelja, odgojitelja, 100- injak roditelja, u radionicama je sudjelovalo 10 voditelja. Cijeli tjedan su nas pratili naši mali „Cvrčci“ , djeca iz DV „Cvrčak“ Vrsine. Hvala svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.Vidimo se dogodine!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: dijana rinčić   datum: 19. 5. 2014.

Obavijest o odabiru dodatnih obrazovnih materijala

U sljedećim prilozima možete vidjeti izbor dodatnih obrazovnih materijala. Podsjećamo kako je dio (prvi, peti i sedmi razred) izabran po novim katalozima 2019./ 2020. , a za sve ostale razrede je ostalo po odabiru iz 2014./2015. 

Obavijest o izboru udžbenika

Poštovane kolegice i kolege u prilogu možete vidjeti rezultate izbora udžbenika za prvi, peti i sedmi razred

Odluka o izboru ponude za nabavu školskih udžbenika 2019./2020.

U sljedećim prilozima možete vidjeti donesenu odluku o izboru ponude za nabavu školskih udžbenika, te zapisnik sa sjednice povjerenstva otvorenih ponuda za nabavu školskih udžbenika za školsku godinu 2019./2020. 

Odmor učenika i školski kalendar 2019/2020

Na sljedećem linku možete vidjeti odluku o trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih
škola čiji je osnivač Splitsko-dalmatinska županija za Školsku godinu 2019./2020. 

Također na poveznici Školski kalendar 2019./ 2020. možete vidjeti detaljnije početak i završetak odmora učenika.

Obavijest o sufinanciranju dodatnih obrazovnih materijala

Obavještavaju se roditelji svih osnovnoškolaca s područja općine  
Marina da će Općina Marina i ove godine sufinancirati nabavku radnih  
bilježnica.
Roditelji trebaju dostaviti Općini račun o kupnji radnih bilježnica uz  
zahtjev za povrat sredstava.

Obavijest

1. Javni poziv za prijavu učenika na testiranje i stjecanje statusa polaznika centra izvrsnosti

2. Javni poziv za prijavu nastavnika te drugih zainteresiranih za stjecanje statusa mentora i za rad u centru izvrsnosti

3. Privola za prikupljanje i obradu podataka u posebne svrhe

 

 

Mi, nekad i sad

2006

2014


 

Kontakt

E-mail: ured@os-iduknovic-marina.skole.hr

OIB: 78856986826 

             Kurikulum                          2019./2020.

           


GPiP 2019./2020.

 

 


KUĆNI RED ŠKOLE

   

   PRILIKOM DOLASKA U 

                   ŠKOLU 


Baština

„SAČUVAJMO BAŠTINU ZA BUDUĆE NARAŠTAJE“ je projekt naše škole u školskoj godini 2011./2012. U njemu sudjeluju svi učenici škole i svi mještani općine Marina koji nam žele pomoći. U sklopu projekta skupljat ćemo stare predmete.

Više


Mobili

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju