2014-07-21 08:18:00

Projekt Vrsine u prošlosti

Projekt Vrsine u prošlosti započeo je 2003.g. u PŠ Vrsine. Cilj ovog projekta je očuvanje kulturne baštine, običaja i rječnika Vrsina. Učenici su istraživali i zapisivali običaje, riječi, pjesme, legende. U realizaciji projekta sudjelovali su roditelji, djedovi, bake, mještani Vrsina.

Tijekom proteklih 10 godina u više navrata organzirane su izložbe starih fotografija i starih predmeta. Uprizorena je priredba „Božić u Vrsinama prije 50 godin“. Učenici  PŠ Vrsine sudjelovali su na preko 80 različitih manifestacija, u školi Vrsine organizirano je preko 30 različitih radionica u kojima su sudjelovali učenici, roditelji i mještani Vrsina.

9. srpnja 2014. u sklopu Marinskog kulturnog ljeta na školskom igralištu PŠ Vrsine održana je kulturna manifestacija „Da se ne zaboravi". Cilj ove manifestacije je očuvanje narodnih običaja i zavičajnog govora. Na manifestaciji su sudjelovali uz učenike iz PŠ Vrsine i učenici iz OŠ Primošten, OŠ Bijaći, članovi KUU-e Andrija Matijaš-Pauk, KUD-a Labišnica, KUD- a Sedam Kaštela i ženska klapa Marina .

                                                          


Osnovna škola "Ivan Duknović" Marina