2020-07-12 22:17:50

Sretno, osmaši!

 

Dragi naši osmaši,

8 godina proletjelo je u treptaju oka. I evo vas, na pragu novih avantura, prijateljstava, znanja i ljubavi. Znamo da je boravak i školovanje u ovoj zgradi na vas ostavilo trag kojeg ćete se, nadamo se, rado sjećati te vam usadilo nove spoznaje, otvorilo vam neke nove vidike i motiviralo vas da hrabro i sigurno koračate u nove svjetove.

Ova zgrada ipak nije bila samo to – škola. Duboko vjerujemo da ste u njoj spoznali važnost iskrenosti, prijateljstva, marljivosti, plemenitosti, ustrajnosti, a nadasve – pomaganja drugome.

U njoj ste maštali, zaljubljivali se, veselili se… U njoj ste pjevali, ljutili se, napisali stotinjak ispita, pročitali nekolicinu knjiga, riješili na tisuće matematičkih zadataka…U njoj ste zajedno rasli, mijenjali se, padali i ponovno ustajali. Naučili ponešto o ljubavi, ponešto o prijateljstvu, vjeri u ljude i povjerenju u one koji vam daju krila i motiviraju vas. Nažalost, naučili ste i da ponekad u životu ne ide sve kako smo zamislili i koliko je teško bez prijatelja.

Nadamo se da smo vam bili oslonac, da smo vas znali naučiti i prenijeti vam da nikada ne odustajete od svojih snova, da vjerujete u sebe i ono što možete. Očekujemo od vas da postanete Čovjek, veći od onih koji su vas podučavali i da svakome uvijek možete pogledati u oči.

Ako možeš govoriti s gomilom i zadržati svoje vrline,
I hodati s kraljevima bez da izgubiš ljudskost
Ako te ni prijatelj niti neprijatelj ne mogu pokvariti,
Ako svaki čovjek može računati na tebe ali ne previše;
Ako možeš dobro ispuniti svaku minutu svog života
Sa šezdeset skupocjenih sekundi,
Tada je cijeli svijet i sve što je u njemu tvoje,
i što je mnogo važnije, bit ćeš Čovjek, sine moj!

                                                                          Ako, Rudyard Kipling

Na sljedećim poveznicama možete pogledati kako su se naši veseli osmaši oprostili.

OŠ IVAN DUKNOVIĆ 8.a 2019./2020.

OŠ IVAN DUKNOVIĆ 8.b 2019./2020.


Osnovna škola "Ivan Duknović" Marina