2015-03-26 00:17:00

Uskrs u našoj školi

Približava se Uskrs i naši učenici crtaju, boje jaja, izrađuju zečiće i piliće i uređuju panoe.

 

 

Zeleni se trava, a iz trave vire jaja učenika 1. a razreda. Učiteljica Ivona objasnila im je ovu posebnu tehniku rada, a oni su marljivo nanosili slojeve boje i ornamentima ukrašavali jaja. Njihove uratke pogledajte u galeriji.

Učenici trećeg razreda uživali su pripremajući se za obilježavanje Uskrsa sa svojom učiteljicom Slađanom Matijaš. Osim ukrašavanja jaja, radili su i zečiće. Radove pogledajte u galeriji.

Evo kako su učenici drugog razreda pod vodstvom naše bivše učenice Ane Matijaš, a sada učiteljice na zamjeni, ukrasili pano travom, cvjetićima, simpatičnim žutim pilićima i jajima koja su izradili tehnikom kolaža. 

Dok su radili, iz učionice čula se pjesma. Vidjelo se da su uživali i da vole pjevati. Valjda su zato i njihovi radovi veseli i šareni.

Učiteljica je napravila nekoliko pilića što se učenicima jako svidjelo. Zatim su i oni, po uzoru na njezine, napravili svoje piliće.

Učenici 1. b razreda, kao i svi ostali, crtali su i bojili jaja. Kakav je njihov pano sa šarenim jajima, prosudite sami. 

Zanimljivo je da su bubamare i dalje prisutne na njihovom panou, kao i sunce sastavljeno od ruku.

Po uputama još jedne bivše učenice naše škole, a sada učiteljice 1. b razreda Nikoline Kusture, učenici su na satu razrednika izrađivali cvjetove sa svojim imenima koji su se odlično uklopili u cijelu priču.

S R E T A N     V A M     U S K R S !

 


Osnovna škola "Ivan Duknović" Marina