2019-10-25 16:00:00

Dani kruha

25. 10. 2019. u organizaciji Općine Marina, TZO Marina, DV Marina i OŠ Ivan Duknović proslavili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje uz molitvu, blagoslov, pjesmu, ples i blagovanje kruha, peciva, kolača i brojnih drugih proizvoda koje su pripremile vrijedne ruke. Više možete pročitati pod opširnije. 

Manifestacija se odvijala na Brcu, u središtu Marine, na kojoj je sudjelovao veliki broj roditelja, odgajatelja i djece iz marinskih vrtića, učitelja i učenika naše škole te gostiju - djece i odgajatelja iz DV Maslačak iz Trogira i volontera programa terapijskog jahanja koje provodi udruga TOMS.


Program je započeo blagoslovom i molitvom koju je predvodio župnik Marine don Josip Mudronja.


Kako je istaknuto u najavi, ova proslava ima i svoju plemenitu svrhu. Naime, sve prikupljene donacije namijenjene su programu terapijskog jahanja koje provodi udruga TOMS. S nama je bila i voditeljica programa Ana Jajić te troje volontera. Jedan od njih, učenik naše škole, Josip Jajić, okupljenima je predstavio rad volontera i ciljeve ovog programa te zaslužio veliki pljesak podrške. 

       

U programu su sudjelovala djeca iz vrtića i škole s prigodnim točkama koje su uvježbala sa svojim odgojiteljima i učiteljima. U njihovim recitacijama, pjesmama i plesovima provlačila se tema zahvalnosti Bogu na svim plodovima, darovima, radostima i uspjesima u životu. Nakon prigodnog programa okupljeni su razgledali postavljene štandove te uživali u slasnim proizvodima i plodovima, a u ime predstavnika udruge TOMS od srca smo zahvalili svim roditeljima, djeci i učiteljima koji su sudjelovali i na bilo koji način podržali ovu akciju.

 

 

 

 

 


Osnovna škola "Ivan Duknović" Marina