2019-05-20 07:05:00

Deveti tjedan botaničkih vrtova obilježen u PŠ Vrsine

Sekcija botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatskog botaničkog društva, u suradnji s brojnim suorganizatorima, organizirala je DEVETI „TJEDAN BOTANIČKIH VRTOVA, ARBORETUMA I BOTANIČKIH ZBIRKI“ u trajanju od 13. do 19. svibnja 2019. Tjedan botaničkih vrtova i ove se godine obilježio u PŠ Vrsine, različitim radionicama i predavanjima.

Naši gosti su bili učenici  PŠ Okrug Gornji, OŠ Majstora Radovana, Osnovne škole Kralja Zvonimira, Srednje škole Braća Radić, te centralne škole u Marini. Uz razgledavanje vrta održane su i kreativne radionice u kojima su učenici izrađivali leptire, tulipane, izrađivali herbarijum, slikali ljekovito bilje... Radionice su vodile učiteljice Dijana Rinčić, Katarina Matković, asistentica Nina Radić i Ksenija Danilo, prof.Predavanja su održale Vinka Rinčić, nutricionistkinja, Nikolina Tomaš, mag.ing. agronomije i učiteljica Dijana Rinčić.Kroz školski vrt  prošetalo je preko 200 djece.
Hvala svima!

Igra - Pronađi biljku

Predavanje - Sveti Franjo i njegova ljubav za bilje, Nikolina Tomaš, mag. ing.agronomije

Ljekovito bilje u prehrani- Vinka Rinčić, nutricionistkinja

Zaboravljene igre

Vegetativno razmnožavanje biljaka reznicama, Ksenija Danilo, prof.

U sklopu manifestacije održala se i Večer pejzažne poezije. Stihove su kazivali roditelji, učitelji i djeca iz PŠ Vrsine te učenici 3.razreda iz centralne škole i učenici 3.razreda OŠ Kralja Zvonimira iz Segeta. U glazbenom dijelu nastupili su članovi KUU-e Andrija Matijaš- Pauk iz Marine.


Osnovna škola "Ivan Duknović" Marina