2016-04-15 20:07:20

UZ Biljni biseri iz PŠ Vrsine plasirala se na državnu smotru

U srijedu, 13. travnja u Splitu održana je 28. smotra učeničkih zadruga Splitsko- dalmatinske županije. Na Smotri se predstavilo 39 zadruga iz cijele županije, naše mlade zadrugarke osvojile su visoko drugo mjesto i plasirale se na Državnu smotru koja će se održati u svibnju u Zagrebu.

 

UZ Biljni biseri predstavile su mlade zadrugarke Matea, Laura,Valeri i Bruna u pratnji učiteljica Dijane i Sandre. Naše mlade zadrugarke bile su najmlađe sudionice na Smotri, oduševile su sve redom kako članove Prosudbenog povjerenstva tako i mnogobrojne posjetitelje našeg štanda. Zadrugarke su predstavile proizvode naše učeničke zadruge s posebnim naglaskom na proizvode iz našeg školskog vrta, ljekovito bilje i maslinovo ulje.

Za temu praktičnog rada izabrale su izradu datala, te su istakle kako je naša zadruga upravo prepoznatljiva po datalama, koje krase i logo zadruge. Naravno da su i zapjevale lijepu zavičajnu pjesmu Marina je moj rodni kraj i tako još jednom uspješno predstavile našu školu i kraj iz kojeg dolaze.
Čestitamo mladim zadrugarkama i želimo im uspjeh na 28. državnoj smotri UZ.


Osnovna škola "Ivan Duknović" Marina