2015-11-22 07:06:25

I u Vrsinama Vukovar svijetli

18. studenog, učenici i učiteljice PŠ Vrsine prisjetili su se  Vukovara i stradanja koja su taj grad i njegovi stanovnici pretrpjeli u Domovinskom ratu. Minutom šutnje, prigodnim likovnim i literarnim radovima na temu stradanja u Vukovaru odano je poštovanje prema žrtvi Vukovara.

Pogledali su dokumentarni film Vukovar 1991.

Kroz projekt Glagoljam napisali su Vukovar na glagoljici.

Projekt Razglednice moga kraja- učenici iz OŠ Dragutina Tadijanovića, Vukovar, PŠ Lužac predstavljaju simbole Vukovara.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara povezali su s Međunarodnim danom dječjih prava, te su govorili o osnovnom dječjem pravu na život u slobodi .

 

Po završetku nastave uslijedilo je tradicionalno paljenje svijeća pored spomenika palima u Domovinskom ratu. Nakon što su poslušali pjesmu Uvijek mislim Vukovar, uslijedila je zajednička molitva za sve žrtve Vukovara, Škabrnje i rata uopće. Učenicima su se priključila i djeca iz DV Cvrčak te roditelji.

Priča o gradu- Siniša Glavašević

Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad? Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjav i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom?
Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka?


Osnovna škola "Ivan Duknović" Marina