2014-01-30 18:53:00

Školski vrt PŠ Vrsine

Radovi na školskom vrtu PŠ Vrsine započeli su u mjesecu travnju 2003.god.

Prostor oko škole je bio godinama zapušten, potrebno je napomenuti da je tlo bilo jako krševito te je bilo potrebno nasipanje zemljom,općina Marina nam je donirala cca 50m3 kvalitetne zemlje i ogradu koju smo postavili na zapadnom dijelu školskog vrta.

 

 

 

Vrt je projektirala učiteljica Dijana Rinčić. Na samom početku uređenja školskog vrta u radu su sudjelovale mame, spremačica Ivanka Matijaš i učiteljica Dijana Rinčić. Zapadni dio vrta posađen je ukrasnim biljem, a istočni ljekovitim biljem.

U mjesecu lipnju 2003. zasađen je mali maslinik posvećen trećem pohodu Pape Ivana Pavla Drugog crkvi u Hrvata.

U mjesecu travnju  2004.god. uz pomoć radnika Hrvatskih šuma ponovno smo isplanirali prostor i zasadili novo ukrasno bilje koje nam je i donirano iz Hrvatskih šuma (zahvaljujemo gospođi Dragici Žaja).U srpnju 2004. posjećuje nas komisija za odabir najljepših školskih vrtova, te smo dobili priznanje za lijep novoutemeljeni mediteranski školski vrt. U mjesecu lipnju 2007. opet sudjelujemo na natječaju „Najljepši školski vrtovi“, dobili smo priznanje za izuzetno uspješno sudjelovanje u projektu.
2007.- 2009. borimo se protiv bure,suše,tuče…sadimo,slušamo savjete, očekujemo prvi urod maslina…veselimo se svakom cvijetu, svakoj biljci koja uspije preživjeti zimu, slanu, ljetnu sušu.
Lipanj, 2009. uzbuđeno očekujemo dolazak komisije,da nas prođe trema : beremo lavandu, pletemo, grabljamo...očekujemo…komisija zadovoljno odlazi.

Listopad, 2009. stiže nam poziv sa HTV-a, pozivaju nas u Šibenik na proglašenje pobjednika …, nadamo se…

U kazalištu smo, s nama je ravnatelj i naše učiteljice Dijana i Roberta… gospođa Lidija Komes novinarka Hrvatskog radija i predsjednica komisije za odabir najljepšeg školskog vrta  proziva ime naše škole, naš mali vrt zaista je najljepši  u cijeloj Hrvatskoj.Sretni smo.

Dobili smo krila, još tisuću projekata rađa se u našoj glavi, planiramo, sadimo …uljepšavamo…često nam se priključe i mame, svi žele sudjelovati, vesele se zajedno s nama.

Na stijegu ispred naše škole vijori se cvjetna zastava.

2011. / 2012. u masliniku smo podigli malu kamenu kućicu u spomen svima vrsinskim težacima.

2014. iz dana u dan naš vrt je sve ljepši i ljepši.

Dođite posjetite nas i uvjerite se !


Osnovna škola "Ivan Duknović" Marina