preskoči na sadržaj
Vijesti

OBAVIJEST RODITELJIMA/SKRBNICIMA UČENIKA OD 1. DO 4. RAZREDA U VEZI MOGUĆNOSTI ORGANIZACIJE NASTAVE OD 11. SVIBNJA

Poštovani roditelji/skrbnici učenika od 1. do 4. razreda!

Kao što ste već mogli čuti u medijima, od 11. svibnja 2020. trebale bi se ponovno otvoriti sve škole za učenike od 1. do 4. razreda. Moramo naglasiti da se ovdje radi samo o IZNIMNIM SITUACIJAMA i da neće sva djeca moći doći u školu.

Epidemiološka situacija i preporuke još NE DOZVOLJAVAJU da nastava počinje normalno za sve učenike. I dalje su na snazi stroge mjere u sprječavanju širenja virusa, zaštite i što je moguće manjeg socijalnog kontakta, odnosno ostanka kod kuće. Nastava će se stoga organizirati samo u iznimnim slučajevima za djecu KOJA MORAJU ISPUNJAVATI SVE UVIJETE prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:

1. Oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu.

2. Dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja).

3. Niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja).

4. Niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19.

5. Dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade.

6. Roditelji/skrbnici i djeca upoznati su sa svim mjerama HZJZ-a.

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se ono u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi. Ovdje se radi o zaštiti djece, učitelja, djelatnika škole, ali i roditelja i svih ostalih s kojima su djeca u kontaktu i koji bi mogli biti ugroženi ako bi došlo do zaraze. 

Nastava za većinu djece koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice i učitelji, odnosno virtualno. Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati samo virtualno za sve.

Pažljivo pročitajte i proučite Upute i Preporuke koje se nalaze u privitku ili  na poveznicama:

https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave/

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf

Danas će razredne učiteljice od 1. do 4. razreda poslati svim roditeljima/skrbnicima obavijest o očitovanju i molimo Va da  do utorka (5. svibnja)- do 12 sati javite svojim razrednim učiteljicama hoće li Vaše dijete doći u školu kako bismo mogli obaviti sve pripreme za početak nastave. Izjava će biti uskoro dostupna na službenoj mrežnoj stranici škole. Potpisana izjava se ne može povući i vrijedi dva tjedna.

Za eventualne nejasnoće ili sve daljnje informacije oko organizacije nastave u školi i potpisivanja izjava možete nas kontaktirati na broj 021/798-120 ili na službenoj e-mail adresi ured@os-iduknovic-marina.skole.hr . Sukladno uputama  pratite i dalje mrežnu stranicu naše škole.

Dragi roditelji/skrbnici, još jednom vam zahvaljujem na razumijevanju i trudu koje ulažete u ovim zahtjevnim i izazovnim vremenima. Također, činjenica da ste prepoznali napore učitelja vaše djece koji s obzirom na okolnosti svojim entuzijazmom pokušavaju ovakvu nastavu učiniti što zanimljivijom i uspješnijom čini nas izuzetno ponosnim.

Vama i vašim obiteljima želim obilje Božjeg blagoslova, mira i zdravlja!

Zamjenik ravnatelja

Joško Ćudina dipl. teologPriloženi dokumenti:
Obavijest__za_11._svibnja.docx (4.88 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 4. 5. 2020.

Virtualna knjižnica

                                                


Virtualne učionice

 


Office 365 škole

                                                                           


Upisi u 1. razred OŠ

  


Kontakt

E-mail: ured@os-iduknovic-marina.skole.hr

OIB: 78856986826 

             Kurikulum                          2019./2020.

           


GPiP 2019./2020.

 

 

 


KUĆNI RED ŠKOLE

   

   PRILIKOM DOLASKA U 

             ŠKOLU 


Baština

„SAČUVAJMO BAŠTINU ZA BUDUĆE NARAŠTAJE“ je projekt naše škole u školskoj godini 2011./2012. U njemu sudjeluju svi učenici škole i svi mještani općine Marina koji nam žele pomoći. U sklopu projekta skupljat ćemo stare predmete.

Više


Mobili

Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi
preskoči na navigaciju