preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Duknović Marina

Login
Kontakt

E-mail: ured@os-iduknovic-marina.skole.hr

OIB: 78856986826

Udžbenici 2016./17.

    

Dragi roditelji i učenici!

U dolje navedenoj tablici nalazi se popis udžbenika za sljedeću školsku godinu 2016./17.

Niži razredi Viši razredi
    1.razred 5.razred
    2.razred 6.razred
    3.razred 7.razred
    4.razred 8.razred

 

 

Kurikulum 2018./2019.

             K U R I K U L U M

GPP 2016./2017.

   GODIŠNJI PLAN I PROGRAM

                 2018 / 2019 

 

KUĆNI RED ŠKOLE

   

   PRILIKOM DOLASKA U 

                   ŠKOLU 

Baština

„SAČUVAJMO BAŠTINU ZA BUDUĆE NARAŠTAJE“ je projekt naše škole u školskoj godini 2011./2012. U njemu sudjeluju svi učenici škole i svi mještani općine Marina koji nam žele pomoći. U sklopu projekta skupljat ćemo stare predmete.

Više

Mobili

Mobili

Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 

Učilica

CARNet

e-knjižnica

Webmail

MZOŠ

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mali Vinišćari u Marini
Autor: Administrator , 1. 6. 2015.

Mali Vinišćari, učenici prvog i trećeg razreda PŠ Vinšće s učiteljicom Zrinkom Ivančić u ponedjeljak 1.lipnja 2015. su posjetili matičnu školu u Marini. Na  početku  su kratko obišli školu. Nakon toga su proveli zanimljiv nastavni  dan s knjižničarkom škole Meri Rajčić. Budući da je naša knjižničarka i dipl. nutricionistkinja, proširili su  znanja o utjecaju pravilne prehrane na zdravlje. To je ujedno i tema njihovog ovogodišnjeg projekta kojeg su radili u svojoj područnoj  školi.


Ravnatelj škole Mirko Matijaš u društvu učenika prvog i trećeg razreda.

Učenici su se nakratko zadržali i kod pedagoginje Ane Princivali.


Prezentacija na temu Pravilnom prehranom do zdravlja.Tu se ponavljalo već poznato o hrani, a isto tako učilo  novo vezano uz minerale, vitamine, ugljikohidrate,masti i proteine.

Poseban naglasak na zdravom  tanjuru:preporučeni unos namirnica uz obavezni unos masnoća(maslinovo,repičino,bučino ulje) i vode.

Knjižničarka je strpljivo odgovarala na radoznala pitanja s posebnim osvrtom na dobre (lisnato zeleno povrće,voće,orašasti plodovi...) i loše kalorije (grickalice,gotove prerađene namirnice...) koje se unose u organizam.

Uz teoriju, uvijek je poželjno i malo prakse.Učenici su i više nego voljni za izradu zdravog kolača jer su slastice uglavnom ono što većina voli. Na ovaj način su  trećaši ponovili  jedinice za mjerenje mase koje su nedavno učili,a svi su učenici dobili priliku da aktivno sudjeluju u izradi. Mjerilo se  raženo i polubijelo brašno, smeđi šećer , zobene pahuljice,maslo i kakao,izribala se čokolada  s većim udjelom kakaa i  uz dodatak jaja,prstohvata soli ,arome vanilije i narančinog soka moglo se oblikovati prhko tijesto.

    

    

   

Dok se kolač pekao u školskoj kuhinji, slijedila je promjena aktivnosti. Ponavljalo se naučeno  uz pomoć Zdravka Zmaja na tanjuru  koji  na zanimljiv način kontrolira djecu koja previše jedu ili potiče djecu koja premalo jedu.

Iako je cilj prvenstveno bio da učenici shvate zašto je za čovjekovo zdravlje bitna pravilna prehrana,usvajala su se i  znanja o referentnoj zbirci i svim pojmovima vezanim  uz knjižnicu.


Degustacija Domaćeg duplog čokoladnog keksa kao Grancereale čiji je recept preuzet s coolinarike,izveden uz sitne modifikacije.

Nakon degustacije i pripremljenih kolačića za roditelje,učenici su bili spremni za povratak.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju